Stabilizáció

Süllyedő szerkezetek helyreállítása

Megsüllyedt épületszerkezetek, aljzatok gyors és hatékony javítására, az alapozás, vagy teherviselés szempontjából gyenge altalajok megerősítésére szolgál az injektálással történő stabilizációs eljárás, mely a talajban, illetve az alapszerkezetben lévő üregek kitöltésével, bárminemű bontás vagy feltárás nélkül végezhető technológia.

 

Az injektálás célja a nem megfelelő altalaj, ágyazat megerősítése, homogenizálása, a megfelelő erőátvitel helyreállítása és ez által a betontáblák illetve az építmény nem megengedett mozgásainak megakadályozása. Az eljárás lényege, hogy az ágyazatba vagy az altalaj nem megfelelő mechanikai tulajdonságú rétegeibe utólag kellő szilárdságú kötőanyagot juttatunk be.

A technológia során először az alaptesteket átfúrjuk az altalajig, és nyomásálló injektálóeszközöket (mikrocölöpöket, szondákat) építünk a szerkezetbe. Az injektálás a beépített mikrocölöpökön vagy szondákon keresztül magas nyomáson történik. Az injektált anyag mennyisége jelentősen függ a talaj konzisztenciájától, a talajban lévő üregek nagyságától és mennyiségétől. Az injektálás addig tart, amíg a szerkezetbe történő cementhabarcs vagy poliuretán gyanta injektálásához szükséges nyomás jelentősen növekedni nem kezd, jelezve a talajtömörödést. Illetve a nagy nyomás kialakulása végett valahol felszökik az injektáló anyag. A kivitelezés időtartama függ attól hogy mennyire tudjuk dinamikusan lehelyezni a szondákat, acélhorgonyokat illetve hogy mennyi töltőanyagot fogad az altalaj. Általánosságban elmondható hogy egy családi ház injektálása 1-3 munkanapot vesz igénybe.

Kérjen ajánlatot, és munkatársunk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot!

Kivitelezést az ország egész területén, határon túl is az év bármely időszakában vállalunk!