Ismerkedjen meg szolgáltatásainkkal!

Tevékenységeink

Szondás injektálás

(utóalapozás, üregkitöltés, talajszilárdítás)

Injektálható acélszondákat fúrunk le meredek szögben, az alaptesten keresztül, majd többkomponensű, cementbázisú habrendszert injektálunk a talajba. A szondák több ponton előfúrt meneteken keresztül gyökérszerűen elágazva továbbítják az injektáló anyagot a céltrületre (talajba). Az anyag kitölti az üregeket, réseket, repedéseket, tömít, szilárdít majd a talajjal keveredve egy nagyon erős teherviselő réteget alkot, növelve ezzel a kohéziót, ami megállítja az alap, ház- és épületsüllyedést.

Injektált mikrocölöpözés

A technológia lényege, hogy az alaptestet átfúrjuk és a furatokon keresztül speciális, nagy szakítószilárdságú acélhorgonyokat (mikrocölöpöket) vibrálunk le a talajba minimum 3 méter mélységig. Miután ez megtörtént az acélhorgonyokat összeragasztjuk az alaptesttel és ezeken keresztül juttatjuk a kétkomponensű, poliuretán injektáló anyagot a talajba egy nagynyomású pumpa segítségével. Az anyag megduzzad, egyrészt rögzíti a mikrocölöpöket, másrészt szilárdítja a talajt.

Ezeknek az injektált mikrocölöpöknek tehát nem csak anyagtovábbító, hanem tartó szerepük is van, és a segítségükkel akadályozzuk meg a további alap-, ház-, valamint épületsüllyedést. Mikrocölöpözés alkalmazható olyan helyzetekben is ahol a szondás injektálás nem lehet elég célravezető.

Válaszfalak, padlók stabilizálása

A válaszfalak és padlók süllyedése két okra vezethető vissza. Az egyik ok hogy a válaszfal, illetve a padló alatti feltöltés nem megfelelően lett tömörítve (döngölve), a másik pedig az, amikor a padló alatti feltöltésben futó közmű eltörik, megreped és eláztatja a talajt. Ekkor a válaszfal, padló a levegőben „lóg” és ennek következtében keletkezhet falrepedés, burkolatrepedés vagy homorú járólap. Ilyen esetekben is alkalmazható a talajszilárdítás, talajstabilizáció. A válaszfal és a padló alá befúrunk, majd egy szonda segítségével injektáló anyagot juttatunk a talajba. Az anyag kitölti az üregeket, repedéseket és megszilárdítja a talajt ezzel megakadályozva a további padló és válaszfalsüllyedést. A közvetlen a padló alatti üregeknél úgynevezett injektáló pakkerek lehelyezésével végezzük el a fentebb leírt műveletet. A stabilizálást hőkamera segítségével padlófűtés esetén is el tudjuk végezni.

Hasonlót tapasztal? Ne várja meg amíg nagyobb lesz a baj!

Küldjön képeket a sérült részekről, és kérjen ingyenes tájékoztatást a lehetőségekről!

Call Now Button